ASBESTEMMING

Sierurn als asbestemming

Een sierurn is een van de mogelijkheden voor de asbestemming na de crematie. Veelal wordt een sierurn thuis geplaatst, de as van de overledene wordt hierin gedaan. De urn kan een sierelement zijn en hoeft niet direct het idee van een ‘urn’ te geven. Er zijn urnen die de uiterlijke vorm hebben van een beeld, een sierraad, een hartje of de klassieke urn vorm.

Relikwiehouder / mini-urn

Dit betreft een kleine uitvoering van een urn welke bedoeld is om een kleine hoeveelheid van de as in te bewaren. Vaak worden dit soort elementen gebruikt om diverse gezinsleden een ‘eigen’ herinnering te geven. Ook besluit men weleens om een kleine hoeveelheid as hierin te bewaren en het overige uit te strooien.

Assieraad

Het is ook mogelijk een gedeelte van de as in een sieraad te bewaren. Deze assieraden zijn voor de nabestaande een waardige en tastbare herinnering aan hun dierbare. Met het dragen van een assieraad kunt u de herinnering aan een dierbare altijd dicht bij u dragen.

 

Columbarium / urnenmuur

De meeste begraafplaatsen en crematoria hebben tegenwoordig een urnenmuur of een urnenveld. In een urnenmuur is het mogelijk één of meer urnen te plaatsen met een afsluitplaat, een natuurstenen plaat waarop naam en data vermeld worden. Bij een urnenveld kan in de meeste gevallen een klein monument geplaatst worden.

GrafmonumentGrafmonument met RVS

Naast de urn als asbestemming zijn er nog vele mogelijkheden om een tastbare herinnering aan de nabestaande te behouden. De nabestaanden kunnen besluiten om de as te begraven en daarvoor een monument aan te schaffen. Dit kan een zogenaamd familiegraf of algemeen graf zijn. Ook is het mogelijk de as bij te zetten in een bestaand familiegraf, waarbij namen en data aan het monument toegevoegd kunnen worden.

De medewerkers van Boot Natuursteen geven u graag een vrijblijvend advies. U kunt ook alvast een kijkje nemen op onze website. www.bootnatuursteen.nl

© 2012 - 2024 Memorie Urnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel